Reactie van Ella Meijer, September 2019

Vanuit De Tandemtocht Keistad werd mij gevraagd of ik iets wil vertellen over het meedoen als voorrijder. Nou, dat doe ik graag want het is elk jaar weer een feestje waar ik blij van word.

Wat maakt zo’n dag nou toch zo leuk?

Nou dat zit zo; al direct bij binnenkomst bij het restaurant van waaruit we vertrekken, komt de gezellige sfeer je tegemoet. Iedereen heeft er zin om er een mooie dag van te maken! En dat geldt niet in de laatste plaats voor alle vrijwilligers die zich deze dag met veel plezier voor ons inzetten. Zodra ik weet met wie ik die dag op de Tandem stap, zoeken wij samen een betrouwbare exemplaar uit. Dan is het tijd voor koffie met een lekkere koek!

Het streven van de organisatie is om zo rond half elf aan de tocht te beginnen en na het welkomstwoordje van de voorzitter gaan we lekker fietsen. Zowel mijn maatje als ik hebben een routebeschrijving van de tocht. En daar gaan we dan op weg voor een tocht van ongeveer 40 á 45 kilometer door de mooie omgeving van Amersfoort.

Onderweg zijn er regelmatig rustpunten waar we de ene keer wat kunnen drinken en de andere keer een versnapering krijgen, of een lekkere stukje fruit. Bij die rustpunten is er ook altijd een leuke activiteit met een kleine Quiz waarbij de zintuigen van de deelnemers op de proef worden proef gesteld.

Voor je het weet ben je al op de helft en leg je aan bij de lunchlocatie. Een goed verzorgd buffet met allerlei lekkere broodjes staat voor ons klaar.

Voor het tweede deel van de tocht stappen we weer op de pedalen en voor we het weten zijn wij weer op het punt waar we vertrokken. Dat is meestal rond 4 uur in de middag. Dan leveren wij de Tandem weer in en vertellen bij de balie dat wij er weer zijn.

Zo langzamerhand komt de tocht weer ten einde maar eerst gaan we nog genieten van een heerlijk broodje van Dobben . Kroket.

Alle enthousiaste vrijwilligers: “Hartstikke bedankt!!!” het was weer een heerlijke dag.

Beetje jammer dat het er weer op zit, wij hebben ervan genoten.

Volgend jaar bij het 5 jarige lustrum ben ik vast en zeker weer van de partij!

Hartelijke groet,

Ella Meijer bij de fiets

Ella Meijer

In 2025 vindt de tocht plaats op zaterdag 24 mei. Vanaf begin 2025 kan je je aanmelden.

Via deze knop kan je je hiervoor aanmelden.