Terugblik door het bestuur op de afgelopen Tandemtocht van 25 mei 2019

Deze keer namen 75 mensen uit het gehele land deel aan de tocht.Zij kwamen ’s ochtends met de trein (waar zij werden opgehaald) of met eigen vervoer naar Ambiance Houtrust te Hooglanderveen. Er was een ontvangst met koffie en koek, en men werd voorzien van een tandem en een voorrijder (voor zover zij die niet al zelf hadden). Daarna maakten zij een fietstocht door de omgeving waarbij eerst Soest werd aangedaan (rustpunt bij Molen de Windhond). Hier konden zij opdrachten doen waarbij de zintuigen ruiken en proeven werden getest. Daarna fietsten zij via Lage Vuursche naar Groot Kievitsdal in Baarn waar zij op een prima lunch werden getrakteerd . En de tocht werd vervolgd via de tuinen van kasteel Groeneveld en paleis Soestdijk naar de volgende pauzeplek aan de Grote Melm gelegen aan de Eem. Dit is een prachtige plek gelegen aan een stukje mooi natuurgebied aan een zij-insteek van de Eem.

Daar werden de fietsers getrakteerd op ijs en een verfrissing en daar waren opdrachten waarbij de zintuigen horen en voelen werden getest. En tenslotte koerste men via de weg langs de Eem en door de polder weer op Houtrust aan, waar zij werden onthaald op de bekende van Dobbe kroket en drank. Vanwege een aantal wegopbrekingen die op het laatste moment verwerkt moesten worden, was de totale lengte van deze fietstocht ca. 50 km.

En in Houtrust vond tenslotte ook de prijsuitreiking plaats (een fraaie door een kunstenaar zelf gemaakte tandem op groot en iets kleiner formaat).

Dankzij de inzet van ongeveer 110 vrijwilligers, het goede weer en de sponsoren hebben de deelnemers genoten van een mooie, gezellige en ook nog sportieve dag zonder ongevallen of andere calamiteiten waarbij een ieder het uitstekend naar zijn zin had en nu alweer uitkijkt naar de tocht van het volgend jaar.

In 2025 vindt de tocht plaats op zaterdag 24 mei. Vanaf begin 2025 kan je je aanmelden.

Via deze knop kan je je hiervoor aanmelden.