Nieuwsbrief augustus 2019

1e Nieuwsbrief van de Tandemtocht Keistad (door Ton Veldt)

Beste deelnemers en vrijwilligers aan de Tandemtocht Keistad.

De komende periode zal op de website van de Tandemtocht met enige regelmaat een nieuws brief verschijnen.  Op die manier willen wij je op de hoogte houden van allerlei onderwerpen die nuttig en mogelijk interessant voor je kunnen zijn en blikken wij terug en natuurlijk ook vooruit. Een goede start lijkt mij om te beginnen met een korte terugblik op de afgelopen 4 jaren door onze voorzitter Martin Wubbe.

Martin Wubbe

Martin vertelt:

Inmiddels bijna vijf jaar geleden nam het bestuur van de Tandemtocht Amersfoort het besluit om een punt te zetten achter de jaarlijkse organisatie van de tocht. Niet omdat het slecht ging met de tocht, maar nadat zij zich 40 jaar lang met hart en ziel en veel succes hadden ingezet, werd het tijd om het “stokje” over te dragen.

Het vervelende was echter dat zij geen opvolgers konden vinden en de Tandemtocht dreigde te verdwijnen. Dat zou toch wel heel erg jammer zijn, want de vele enthousiaste deelnemers dreigden dit populaire evenement te gaan missen. Na enig aarzelen zijn een aantal voorrijders (waaronder ik) samen aan de slag gegaan om deze jaarlijkse tocht onder de nieuwe naam; TandemTocht Keistad voort te zetten. Daarbij mochten wij gebruik maken van de bestanden van de “oude” stichting. Dat was erg fijn want zo konden wij alle vrijwilligers en deelnemers benaderen.

Het deelnemersbestand bestaat inmiddels uit een vaste kern van 65 tot 80 deelnemers. Tijdens de tocht komen er inclusief de vóórrijders rond de 100 vrijwilligers in actie.  Een prettige ontwikkeling is dat er een flinke toename is ontstaan van jonge(re) deelnemers. Inmiddels kijken wij met veel plezier terug op de Tandemtochten die wij in de afgelopen vier jaar hebben georganiseerd.

Op dit moment kijken we al flink vooruit naar ons eerste lustrum:

HET VIJFDE JAAR !!!

En daar hebben wij -samen met alle onmisbare vrijwilligers– heel erg veel zin in!!!

Met hartelijke groet,

Martin 

P.S.  In de volgende nieuwsbrief vertelt Martin alvast een klein stukje over de samenstelling binnen de organisatie.  Ook vinden wij het heel erg leuk om van deelnemers en vrijwilligers reacties te ontvangen hoe zij de Tandemtocht beleven. Heb je een leuke anekdote of moet je iets van het hart? Ik maak er samen met jou een lekker leesbaar verhaal van.  Alvast bedankt en leuke groet,

Ton Veldt  

In 2025 vindt de tocht plaats op zaterdag 24 mei. Vanaf begin 2025 kan je je aanmelden.

Via deze knop kan je je hiervoor aanmelden.