Nieuwsbrief Februari 2023

In deze nieuwsbrief lichten we alvast een klein tipje van de sluier op over de komende tocht. En we kijken met Robert Hutten nog even terug op de afgelopen tocht.

De TandemTocht Keistad 2023

Zoals jullie bekend is, is het vanaf begin Januari mogelijk je aan te melden. Al direct de eerste week hadden zich al meer dan 20 mensen aangemeld. Dus de animo is groot. Ik zou zeggen, meld je tijdig aan, want we kunnen echt niet meer dan 80 deelnemers aan!

Elk jaar bedenkt Cees van den Heuvel, die niet alleen onze penningmeester is, maar ook op vele andere gebieden actief is, een nieuw tracé voor de tocht. Dat doet hij op basis van zijn grote kennis van het gebied (hij is hier geboren en getogen) en hij maakt daarbij ook handig gebruik van de ANWB knooppunten routes. Op onze vraag aan Cees iets over de komende route te schrijven meldt hij het volgende:

Ik kan mij voorstellen dat jullie benieuwd zijn welke route er dit jaar gereden gaat worden.

Afgelopen jaar fietsen we richting Nijkerk, waar beiaardier Robert Hutten ons muzikaal ondersteunde, en van daaruit na een korte pauze richting Putten. Met een heerlijke lunch bij de Schovenhorst ging de route -deels door het bos- weer richting onze startplaats in Hooglanderveen.

Om voor dit jaar een klein tipje van de sluier op te lichten; de route gaat niet naar het oosten, maar richting zuid. We kunnen daar genieten van mooi geasfalteerde fietspaden, Hollandse weidegebieden met veel rust van het platteland. Een gezellige pauze op een agrarische locatie met wat puzzeltjes, en vervolgens halverwege de route een heerlijke lunch bij een voormalige boerderij. Tenslotte bij de 3de stop iets lekkers, wat bijna traditie wordt. De vaste deelnemers weten wat ik bedoel…

Met behulp van onze verkeersbegeleiders, EHBO’ers en andere vrijwilligers gaan we er vast weer een mooie dag van maken!

Kortom, reden genoeg om -als je dat nog niet gedaan hebt- je aan te melden. Graag ontmoeten wij je op de 13e mei!

Hartelijke groeten, Cees.

Terugblik door Robert Hutten.

Zoals al in de vorige nieuwsbrief werd gemeld heeft het optreden van Robert Hutten op het carillon van de grote kerk in Nijkerk het afgelopen jaar hem bekendheid all over the world opgeleverd.

Bij navraag vertelde hij dat hij niet alleen op de dag zelf maar ook later veel positieve reacties had gekregen. En daar was hij heel blij mee.

Maar met name was hij verbaasd over de vele reacties die het filmpje dat gemaakt was heeft opgeleverd.

Om je geheugen nog even op te frissen: dat was het volgende filmpje: https://youtu.be/9rukYnqsBz4  

Robert vertelde: Alleen maar door het feit dat ik Pirates of the Caribean speelde, precies in de periode dat hoofdrolspeler Johnny Depp voor de rechter moest verschijnen en daardoor hot news was .

Robert noemde al die publiciteit bizar.

Robert heeft ook nog wat tips voor onze deelnemers: “ik raad de fietsers aan onderweg wat stiller te zijn. Daardoor gaan er vele geluiden waar je van kan genieten, bijv. van vogels, van wind in de bomen, van bruisend water etc. verloren. Ik heb zelf een paar jaar gewielrend. Het is ongelooflijk hoeveel geuren je kunt ruiken. Ik houd er bijvoorbeeld zelf van om eerst lekker aan een broodje te ruiken voordat ik het opeet”.

Tenslotte wenst Robert ons succes bij de organisatie van de komende tochten en hoopt hij daar ook zelf aan mee te kunnen doen.

Als bestuur hopen wij jullie allemaal weer te mogen ontmoeten op zaterdag 13 Mei in Hooglanderveen. En laten we er met zijn allen weer een gezellige en mooie dag van maken. En als jullie nog aardige tips of een leuk idee hebben om de dag nog vrolijker te maken, dan staan we daar altijd voor open!

In 2025 vindt de tocht plaats op zaterdag 24 mei. Vanaf begin 2025 kan je je aanmelden.

Via deze knop kan je je hiervoor aanmelden.