Nieuwsbrief Januari 2024

In deze nieuwsbrief willen we jullie natuurlijk ten eerste een heel mooi, gezond en sportief 2024 toewensen. Met de verwachting en inzet dat ook de tandemtocht van 2024 een succes zal worden. Dat betekent dat in 2024 alweer de zevende TandemTocht Keistad gaat plaatsvinden. En wel op zaterdag 25 Mei.

In eerste instantie was de TandemTocht Bunnik ook op 25 mei gepland. Maar in goed overleg heeft die organisatie besloten hun tocht op zaterdag 20 april te laten plaatsvonden. Dus nu kunnen de deelnemers aan beide tochten deelnemen!

In deze nieuwsbrief willen wij eens terug te blikken op de afgelopen 6 tochten en daarna een beetje vooruit kijken.

Terugblik op de afgelopen 6 tochten

Bij de aftrap van de tocht was onder meer de cabaretier Vincent Bijlo aanwezig die de deelnemers met een mooi humoristisch verhaal aanspoorde er een mooie tocht van te maken waarbij hij met name de voorrijders aanspoorde niet te veel misbruik te maken van de grote krachten van de achterop zittende deelnemers. De tocht voerde voor de laatste maal vanuit het kantoorgebouw van DHV via café De Plank naar de lunchlocatie Houtrust in Hooglanderveen.En daarna in zuidelijke richting via een rustpunt in Stoutenburg weer terug naar DHV.

In 2017 reden er net zoals het voorgaande jaar ook vierfietsers mee, waarop je dus ook naast elkaar kan zitten. Zie de foto. Omdat deze fietsen niet over alle fietspaden kunnen en bovendien wat langzamer gaan dan de tandems deden ze de volgende jaren iet meer mee.Dit jaar ging de tocht vanuit DHV eerst in oostelijke richting Achterveld waar de lunchplek was. En de tocht werd via een rustpunt in Hoevelaken vervolgd richting het eindpunt.

In 2018 werd voor het eerst gestart vanaf de locatie Houtrust in Hooglanderveen. Voor het eerst werden de opdrachten onderweg anders ingevuld. Vanaf dit jaar werden de zintuigen horen voelen, ruiken en proeven getest. De tocht liep deze keer in noordelijke richting via de noordkant van Baarn, en de veerboot over de Eem naar Bunschoten waar werd geluncht. En vervolgens via het watertje De Laak terug naar Houtrust.

In 2019 gingen we richting Soest. Opvallend was dat het ook dat jaar de weersomstandigheden perfect waren. Het ijsje dat we op pauzeplek 3  als traktatie uitdeelden, werd dan ook zeer op prijs gesteld. Eerst pauzeren bij molen de Windhoek en daarna verder westwaarts naar Groot Kievitsdal in Baarn waar werd gelucht. En daarna via de prachtige locatie De oude Melm aan de Eem weer terug naar Houtrust. Daarna kwam het corona gedoe. Eerst werd de tocht gepland op 23-5-2020. Daarna eerst naar mei 2021 en toen dat ook niet mogelijk bleek naar 4-9-2021. Helaas bleek dat ook niet mogelijk.

Maar gelukkig kon de tocht in 2022, op 28-5 wel doorgaan. En dat was alweer de vijfde tocht, dus het eerste lustrum. Ter gelegenheid daarvan speelde de blinde beiaardier Robert Hutten uit Veenendaal tijdens de tocht die ook door Nijkerk voer, op het carillon van de Grote Kerk  een aantal bekende melodieën waaronder de song “Pirates of the Caribean” waarmee hij toen (via een you tube filmpje) zelfs internationale roem vergaarde. De tocht voer verder naar Putten waar werd geluncht en via het gehucht Appel weer terug naar Houtrust.

Het afgelopen jaar waren er een paar speciale opdrachten bij. Namelijk dierenhuiden van de nijlpaard, de wolf en de leeuw. En het was heel moeilijk om dat goed te hebben. Dankzij de medewerking van diertuin Amersfoort waren deze gratis ter beschikking gesteld.

Dat jaar werd opnieuw een ander traject gevolgd en deze keer naar het zuiden waar via het fietspad langs het Valleikanaal de lunchplek Boerderij de Weistaar te Maarsbergen werd bereikt. En daarna via onder meer Leusden weer terug naar Houtrust.

Vooruitblik

En  nu vraag je je natuurlijk af: waar voert de tocht in 2024 ons naar toe? De windrichtingen lijken wel zo een beetje uitgeput. Ik kan je echter verzekeren dat dat echt niet zo is. Er zijn echt veel meer dan 4 windrichtingen! Onze touruitzetter Cees van den Heuvel is er opnieuw in geslaagd een ander, en ook dit jaar weer heel mooi traject uit te zetten.

In 2025 vindt de tocht plaats op zaterdag 24 mei. Vanaf begin 2025 kan je je aanmelden.

Via deze knop kan je je hiervoor aanmelden.